19 januari 2016

Verschil

Ik vind het echt bijzonder om te merken dat er een groot verschil is in mensen die dertig zijn. Zelf ben ik afgelopen jaar dertig geworden en had hier best even moeite mee. Het voelt zo definitief dat je echt ouder wordt en keuzes "moet" maken. Even lekker een jaar ertussen uit om te gaan backpacken doe ik niet zo snel meer. Mijn vaste leuke baan opgeven voor veel onzekerheid is voor mij geen goed plan.

Maar wat een groot verschil lijkt er te zijn bij dertigers. Zelf word ik vaak jong geschat en moet nog vaak mijn ID laten zien. Ook ben ik nog niet toe aan kinderen en nog regelmatig in de kroeg te vinden voor een drankje of stappen tot in de late uurtjes. Ik kan me niet voorstellen dat ik er nu definitief een 3 in mijn leeftijd zit.

Mijn beste vriendin is zwanger van haar eerste kind. Zo bijzonder om mee te maken maar voor mij nog echt een ver van mijn bed show. Ik zie mezelf op dit moment totaal niet als moeder of gesetteld. Ik woon inmiddels al jaren samen maar heb graag vriendinnen om me heen en ga ook mijn eigen gang. Mijn vriend en ik voelen ons hier beide heel prettig bij. Laatst kwam ik een blog tegen van en mede dertiger thuisblijfmoeder. Hoe groot kan het verschil zijn. Haar leven bestaat uit de kinderen, verzorging, het huishouden en het gezin. Mijn leven bestaat uit werken, de kroeg, uiteten en gaan waar ik wil. Graag wil ik nog een paar verre reizen maken en mee van de wereld zien. Een kind komt wel, of niet.

3 opmerkingen:

 1. Bekend, ik vond de 3 ook niet zo leuk en zag er best tegenop, maar het valt eigenlijk heel erg mee(maart 31)

  Vorige week was ik in Liverpool om mijn neefje op te zoeken die daar nu studeert (20 jaar)
  Serieus al zijn vrienden, maar ook ouders van, beveiliging bij de kroegen/discotheken, geloofde allemaal niet dat ik 30 ben.
  Op deze leeftijd vind ik het wel fijn om jonger geschat te worden :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben ik helemaal met je eens. Ik vind het ook fijn om jonger geschat te worden omdat ik me nog helemaal niet zo oud voel :).

   Verwijderen
 2. tsja, daar sta ik dan met m'n 38 jaar. Heb wel al een vaste vriend (8jr) maar samenwonen? kinderen? trouwen? niks voor mij! Ik ga voor reizen en genieten van het leven. En waar ik naar uitkijk? dat ik over 2 jaar 40 wordt. ik vind het leven alleen maar leuker worden. Ik ben stabieler, zelfverzekerder, durf meer, onderneem meer.... kom maar op met die jaartjes!

  BeantwoordenVerwijderen