24 januari 2016

Bergschoenen en wijn

Vorig jaar heb ik het risico gelopen om op mijn Adidas sneakers een meerdaagse trektocht in de bergen te lopen. Dit bleek toch behoorlijk risicovol te zijn. Ik heb meermaals gedacht dat het eind soms in zicht was. Niet van de tocht maar van het leven ;). Dit viel uiteindelijk wel mee maar ik liep niet heel relaxt rond in de hoge bergen van Sapa in Vietnam. We gleden regelmatig weg en het tempo lag laag door onze slechte schoenen.

Dit jaar is onze reiskeus op Peru gevallen. We gaan drie weken backpacken en hebben inmiddels Macchu Picchu, de oude Inca stad geboekt. We gaan een vierdaagse trektocht maken met mountainbiken, raften en ziplinen inbegrepen. Ik heb er super veel zin in!!

Vandaag hebben we 500 euro uitgegeven aan goede categorie B trek/wandelschoenen. Ik vind het belangrijk om goede grip te hebben en geen last te hebben van water in mijn schoenen. We gaan namelijk ook de Amazone in. Onderstaande schoen heb ik vandaag uitgebreid getest en gepast. Hij zit echt heerlijk. Mijn vriend heeft de variant voor mannen van hetzelfde merk gekozen. We zijn hiervoor zo'n drie uur bij Beversport geweest.


Na deze extreem dure aankoop, ik heb nog nooit schoenen van 250 euro gehad, hebben we geproost op onze aankomende reis. Ik consuminder bewust maar vind reizen erg belangrijk. Ik wil graag meer van de wereld zien en nieuwe culturen leren kennen. Hier geef ik dan ook zonder moeite geld aan uit. Elke week is er wel een reden om een wijntje en biertje te drinken bij onze stamkroeg. Vandaag waren de nieuwe schoenen en onze aankomende reis een mooi excuus. Proost!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten