10 maart 2015

Persoonlijk blog

Afbeelding via Unsplash.com Doug Robichaud

Wat is een persoonlijk blog? Voor mij is het een blog waaruit je de persoonlijkheid van de schrijver kunt halen. En er hierdoor binding ontstaat met die persoon. Dat is voor mij de reden om terug te keren op blogs, de persoon en schrijfwijze raakt me. Iets op het blog maakt dat ik graag nog een keer terug kom, het triggert me om te reageren en mijn persoonlijke mening te delen met de schrijver. Of om iets over mezelf te delen omdat ik me herken in wat geschreven staat.

Wanneer wordt het dan te persoonlijk vraag ik me af.

Hier worstel ik mee met mijn eigen blog. Vanwege mijn werk als hulpverlener kies ik ervoor geen foto's te delen. Ik hou van een persoonlijke manier van werken, ik deel genoeg over mezelf in mijn werk. Maar de mensen die ik begeleid hoeven niet alles te weten. Op mijn werk kies ik er bewust voor wat ik wel en niet deel om die professionele afstand te bewaren.

Op mijn blog hou ik het liever nog even wat anoniemer. Ik merk wel dat ik mezelf daardoor wat statisch vind. Een opsomming van dingen in plaats van het delen van gevoelens. Soms echt zoekende naar onderwerpen om over te schrijven. Doordat het zo afstandelijk is. Maar dat zogenaamde "writersblock" zullen alle bloggers vast weleens hebben.

Ontstaat die persoonlijke touch dan ook zonder foto of informatie over waar ik woon en leef? Ik merk dat ik nog zoekende ben in het weergeven van mezelf in mijn blog. Mijn hele BRCA1 verhaal is erg persoonlijk maar dat kost me totaal geen moeite om dit te delen.

Hoe maak jij de keuze in waar je wel of niet over schrijft? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten