3 maart 2015

Dingen waarover ik me geen zorgen wil maken (maar dat toch doe)

Afbeelding via Unsplash.com Israel Sundseth 

Het liefst zou ik me nergens zorgen over maken. Lekker makkelijk! Ik denk dat iedereen dit wel herkent. Toch maak je je zorgen om dingen. Grote dingen of hele kleine pietluttige dingen. Soms slaat het gewoon helemaal nergens op. Toch helpt het wel, als ik me geen zorgen zou maken zou ik ook niet tot oplossingen komen. Piekeren is erg vervelend en gekmakend maar bepaalde zorgen zijn er nou eenmaal. Zorgen over mijn werk, piekeren over mijn relatie of me druk maken of ik wel zo leuk ben als dat ik zou willen. Waar ik me nu zorgen om maak terwijl ik dat eigenlijk liever niet wil.

 • Mijn oma van 81 die steeds ouder lijkt te worden terwijl ik me haar herinner op de fiets en zelfstandig wonend. 
 • Of ik wel wakker zal worden uit de narcose.
 • Of ik veel pijn zal hebben na de operatie.
 • Zal ik wel blij zijn met het resultaat.
 • Of ik anoniem moet blijven bloggen. 
 • Zullen bezoekers mijn blog wel interessant vinden om te lezen.
 • Mijn carrière. 
 • Mijn haar dat grijs wordt.
 • Mijn fiets die nog geen jaar oud is en nu al best veel kuren heeft.
 • Een vriendin die gefixeerd is op veel sporten en super gezond eten.
 • Of ik wel gezond genoeg eet, waarom het me niet lukt om te stoppen met snoepen.
 • 30 worden dit jaar.
 • Mijn spaargeld. 
 • De droger die steeds aan en uit gaat en het programma nooit eens in één keer afwerkt. 
Waar pieker jij over zonder dit te willen?

10 opmerkingen:

 1. Ach meid..... wat een gepieker!!

  .... en het heeft zo weinig zin....

  Om twee zorgen van je weg te nemen: ik vind je blog leuk en een wasdroger heb je helemaal niet nodig!

  Een fijne piekerloze dag gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. T is ook wel een beetje met een korreltje zout hoor sommige ;-). Ik maak me niet dagelijks druk om mijn grijze haren haha. De droger vind ik toch wel heel fijn in een appartement zonder tuin (geen wasrek mogelijkheden) voor de handdoeken en het beddengoed. Hij staat hier denk ik 1 dag per week aan hiervoor.

   Jij ook een fijne dag en leuk om te horen dat je mijn blog leuk vindt :-).

   Verwijderen
 2. Ik heb de indruk dat wij veel gemeenschappelijk hebben. Ik ben echt een ongelofelijke piekeraar en ik maak me zorgen om de meest banale dingen. En ik WIL dat natuurlijk niet. Ik zou dat zo graag allemaal kunnen loslaten en zoals al die mensen zijn die veel zorgelozer in het leven staan. Maar je kan zoiets nu eenmaal niet forceren of zomaar veranderen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook inderdaad! Lees je blog graag :-). Nee idd het veranderen is soms best lastig. Bij mij helpt het dat mijn vriend echt super nuchter is en zich nooit druk maakt. Houdt alles mooi in balans!

   Verwijderen
 3. Piekeren hoort waarschijnlijk gewoon bij mensen. Het helpt niet maar we doen het toch. Grijs haar kan heel mooi zijn trouwens (spreek uit ervaring ;-) ) Kinderen geven ook veel zorgen, of het wel goed met ze gaat vooral. Dertig worden, meid geniet er van zou ik zeggen! Je kunt in je hoofd altijd jong blijven toch? Verder kan in me voorstellen dat je inzit over de operatie, dat is ook niet niks.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ik hoef t nog niet te verven gelukkig.. En 30 worden, tja is toch weer een periode die ik afsluit voor mijn gevoel. Ik word gelukkig vaak rond de 25 geschat :).

   Verwijderen
 4. Ik kan me ook over veel dingen zorgen maken. Erg vermoeiend!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het kost soms zoveel energie vooral met zorgen om niks.

   Verwijderen
 5. Oh, daar ben ik ook goed in..piekeren en zorgen maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij piekeren we allemaal wel. De een wat mee dan de ander,,

   Verwijderen