28 februari 2015

Lijstjes

Boodschappenlijstjes, to-do lijstjes, random lijstjes, vind ik leuk lijstjes, minder leuk lijstjes, afvinklijstjes (verzin maar een lijstje). Heerlijk vind ik het blogs vol met lijstjes, opsommingen en tabellen. Niets leuker dan andermans lijstjes, tabelletjes en overzichten lezen. Ik kan er geen genoeg van krijgen en raak geïnspireerd.

Vaak blijft het daar ook bij. Inspiratie voor nog meer lijstjes. Favoriet zijn afvinklijstjes waarbij ik lekker alles door kan strepen wat ik heb gedaan. De woonkamer gestofzuigd, het toilet geboend en ook even de badkamer grondig schoon gemaakt, dikke streep erdoor! Afgevinkt, klaar! Maar ook to-do lijstjes die eeuwig een to-do lijstje blijven en niet verder komen dan een gedachte op papier.

Heerlijk vind ik die lijstjes van anderen. Complete weekmenu's met een kijkje in iemands voorkeuren en bezuinigingsdrang. Uren ben ik er zoet mee met al die blogs die er vol mee staan. Aangestoken met het lijstjes virus maak ik zelf nog meer lijstjes. Inmiddels de eerste tabel met mijn weekboodschappen en wat ik heb bespaard gemaakt. Het werkt ook best rustgevend en natuurlijk inzichtgevend. Feiten neerzetten, rekensommetjes maken en de conclusie opschrijven.

Dit was mijn to-do lijst van vandaag waarbij alles ook echt gedaan moest worden en de manden gewoon leuk zijn om ook nog af te kunnen strepen.

To-do:
 • Ein-de-lijk eens drie manden opruimen die inmiddels uit de woonkamer zijn verplaatst naar de logeerkamer maar daar nog onaangeroerd liggen.
 • De was opvouwen uit een mand die het gewicht niet meer aan kan. 
 • Mijn tas klaarmaken voor mijn operatie volgende week.
 • Badkamer schoonmaken.  
Wat voor lijstjes maak jij? Maak je ze elke dag?

7 opmerkingen:

 1. Oh leuk! Ik maak elke ochtend een lijstje in mijn Moleskine agenda wat ik die dag moet doen. Ik zet er een vierkantje voor, waar ik een kruisje in zet als ik klaar ben met die taak. Dat geeft een heerlijk gevoel.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lekker is dat he! Ik hou van het doorstrepen en een lijstje motiveert me ook omdat het zo overzichtelijk is.

   Verwijderen
 2. Oh ik hang van lijstjes aan elkaar! Weekmenu, eetvoorraad plus boodschappenlijst, lijst met leuke dingen, goede doelen, opruimdoelen, financieel lange termijnplan, spaardoelen, maandbudgetten en een to do lijst met alle terugkomende en eenmalige taken.

  Als het enigszins met cijfers te maken heeft, zoals budgetten, spaardoelen etc. maak ik er ook nog grafiekjes van, overigens... 👾

  Voor dat laatste kan ik je de app Gtasks aanbevelen.

  Ook qua werk plan ik alle taken in overigens.... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor huishoudelijke taken bedoel ik, gtasks....

   Verwijderen
  2. Gtasks? Ben benieuwd! Ga eens even kijken of dat wat is :-). Thanks voor de tip! Opruimdoelen en financiële doelen zijn mijn favoriete lijstjes van de laatste tijd.

   Verwijderen
 3. Hier ook lijstjes, maar dan op mijn whiteboard en wat klaar is wis ik er af.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Handig een whiteboard. In ons nieuwe huis wil ik graag krijtbordverf, lijkt me leuk :).

   Verwijderen