26 februari 2015

Samen of liever alleen?

Hoe gezellig ik het vind om een relatie te hebben, zo ontzettend fijn vind ik het daarentegen ook om gewoon lekker alleen te zijn. Ik hoef niet altijd bij mijn hubbige (vernaggeling van het woord hubby) mannetje te zijn. Ik heb trouwens een hekel aan het woord hubby en ook van me/mijn mannetje krijg ik de Spaanse kriebels. Mijn vriend is gewoon mijn vriend en geen kaboutertje waar het woord mannetje me aan doet denken. Het doet me ook wel denken aan een naar onvriendelijk mannetje met een wijzend vingertje. Maar dat zijn mijn eigen associaties bij een woord. Waar ik het eigenlijk over wil hebben is weer een balans in mijn leven. Tussen alleen en samen zijn.

Alleen zijn
Ik heb een sterke behoefte aan alleen zijn, mijn eigen ding doen. Ook zoiets, wat is dat eigenlijk, je eigen ding doen? Voor mij betekent dit doen waar ik zin in heb zonder eerst te moeten overleggen. Wat ik dan doe is eigenlijk niks bijzonders. Een serie kijken op Netflix die ik leuk vind, een boek lezen, beetje internetten. Beetje internetten is voor mij dan weer veel blogs lezen en nog meer nieuwe blogs ontdekken die ik dan blijf lezen. Waarbij soms twintig pagina's in één keer. Inmiddels groeit mijn bloglijst dagelijks en kan blogger het amper meer aan.

Burgerlijk?
Maar ben ik dan een einzelganger? Ook niet! Ik zou niet single kunnen zijn, vind dit veel te ongezellig. Een vriendin van me begint inmiddels bijna een eenzaam kattenvrouwtje te worden. Zij vindt het geloof ik prima, mij niet gezien. Het is ook gewoon hartstikke gezellig en leuk om een relatie te hebben. Van tijd tot tijd lekker burgerlijk doen met zijn twee. Al roepen vriend en ik beide altijd hard dat we toch echt niet burgerlijk zijn. Maar ja wat is dan burgerlijk? Weer zo'n vraag. In mijn ogen is burgerlijk, die bank niet meer afkomen, unisex kleding dragen, traditionele rollen tussen man en vrouw en EEN KIND! Daar ben ik nog lang niet aan toe. Ik blijf liever nog even een poosje met zijn twee en onze twee katten erbij. Best gezellig zo.

Samen zijn
Ik hou van mensen om me heen, soms het liefst zo veel mogelijk. Ik kan me dan ook weleens afvragen of ik wel genoeg vriendinnen heb. Maar als ik daar even de tijd voor neem om hierover na te denken besef ik me dat ik geen honderd vriendschappen tegelijk kan onderhouden. Het is ook gewoon nooit goed en de balans is soms ver te zoeken. Dan weer zit ik het liefst een hele week lekker mijn eigen ding te doen en de andere week ben ik amper thuis te vinden.

Balans
Maar wat is dan de ideale balans tussen alleen en samen zijn? Hoe is dat voor jou? Ben je liever alleen of heb je graag mensen om je heen? Ik ben er nog niet uit maar soms vind ik het gewoon allemaal prima zoals het gaat.

8 opmerkingen:

 1. Ik ben al 14 jaar samen met mijn verloofde, maar eigenlijk ben ik ook iemand die haar eigen ding moet kunnen doen. Ik ben zeker geen sociale vlinder en van teveel sociale verplichtingen word ik zenuwachtig. Ik heb gewoon geluk dat ik de juiste persoon zo snel heb gevonden. Bij Tom kan ik mezelf zijn en mijn eigen ding doen. We laten elkaar zijn wie we zijn en kunnen perfect samen 'alleen' zijn. Dat vind ik heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad dat samen alleen zijn herken ik wel. Hebben wij ook. Hij op de bank tv kijkend en ik op de bank met de laptop of Ipad. Toch samen maar ieder wel iets voor jezelf doen. Ik vind het ook leuk om veel met vriendinnen te doen al verschilt dit per week. De ene week staat alles volgepland de andere week doe ik niks. Ik probeer het wel in balans te houden.

   Verwijderen
 2. Net als jij, hou ik er soms ook gewoon van om eens alleen te zijn.
  Als manlief een dagje weg gaat, wat niet vaak is, dan geniet ik daar echt van!
  Moest ff lachen omdat je schrijft niet van het woord hubby te houden of mannetje, terwijl je het over je hubbige mannetje hebt ;-) Hubbige vind ik dus echt naar klinken. Haha...sorry hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha het was ook sarcastisch dat hubbige mannetje. Ik krijg er de kriebels van dat soort woorden ;-). Ik vind het inderdaad ook heel fijn om lekker te doen waar ik zin in heb, kan me uren vermaken in mijn eentje.

   Verwijderen
 3. Vind ik ook hoor, de wisselwerking tussen af en toe alleen zijn en vervolgens weer samen is gewoon goed.
  Altijd op elkaars lip moeten zitten zou ik ook gek van worden :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En wat je ook vaak ziet is dat mensen dan hun vriendschappen laten verslonzen. Wanneer een relatie dan uitgaat, is er niemand over. Ik vind het juist heel fijn dat we beide ook ons eigen leven hebben buiten elkaar om. Ik zou er gek van worden als we alles samen zouden doen haha. Of mensen die in de wij-vorm gaan praten. Ik ben van mening dat je eigen identiteit ook heel belangrijk is.

   Verwijderen
 4. Nee ik houd ook niet van die koosnaampjes als mannetje. Mijn man is bijna twee meter dus dat zou ook volkomen misplaatst zijn! Om over hubby nog maar te zwijgen, ieder zijn ding natuurlijk, maar van dergelijke bijnamen krijg ik ook de kriebels. En verder: veel alleen graag. Ik vind mijn man heel lief maar wij doen ieder apart ook veel leuke dingen. Daarna is het weer fijn om samen te zijn. De hele dag aan mijn man vastgeplakt zitten kan altijd nog als ik bejaard ben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha kunnen we samen met onze vent achter de geraniums gaan zitten ;-)! Mijn vriend is ook een flinke kop groter dan ik al zou ik het echt niet waarderen als hij me vrouwtje gaat noemen.

   Verwijderen