21 februari 2015

Op reis: het onbekende avontuur met srprs.me

Als grote reisfan heb ik via Misslipgloss een hele leuke manier van reizen ontdekt met srprs.me. Helaas ben ik niet één van de grootste beautybloggers van Nederland en zal dus zelf via de site moeten boeken ;-). Mijn vriend en ik houden wel van een avontuur en voor onze vakantie in augustus willen we via srprs gaan boeken. Wat is srprs?

Het doel is om mensen vakanties te laten beleven waarin ze openstaan voor nieuwe ervaringen, uit hun comfort-zone stappen en zo herinneringen creëren die ze nooit meer zullen vergeten. Volgens de makers van srprs is er op het gebied van vakanties teveel keuze en levert dit keuzestress op. Bij hen hoef je niet te kiezen. Er wordt voor je gekozen. Je kunt je voorkeuren aangeven en zij boeken je gehele vakantie. Jij zegt wat het mag kosten en wanneer je weg wilt, verder hoef je niks te regelen.

Wat mij hierin erg aan spreekt is het onbekende en je kunt het regelen lekker aan een ander overlaten. Je stapt buiten de bekende paden en het avontuur tegemoet. Onze grote reis naar Azië vorig jaar leverde heel veel voorpret maar ook stress op. Waar beginnen we? Gaan we eerst naar het noorden of eerst naar het zuiden? De lonely planet erbij en plannen maar die reis. Waarbij ik het stressvol vond omdat ik niks wilde missen. Met srprs heb je die mogelijkheid niet. Je gaat en je ziet wel wat er op je af komt. De mooiste dingen gebeuren wanneer je uit je eigen vertrouwde omgeving stapt en het avontuur opzoekt.

Het werkt simpel, je kiest één van de vakantiethema's: adventure, citytripping, broke, city worldwide of sunsation. Daarbij geef je je voorkeuren door. Bijvoorbeeld een bestemming waar je al eerder geweest bent en niet nog een keer heen wilt. Daarna boeken zij een vlucht en accommodatie voor je. Via de post ontvang je ongeveer een week voordat je vertrekt een kraskaart met je persoonlijke srprscode, de vertrektijd en de actuele temperatuur van je bestemming. De kraskaart neem je mee naar het vliegveld, je krast hem daar open en voert de code in op je persoonlijke pagina. En vlak voordat je vertrekt weet je waar je heen gaat.

Zou jij op deze manier met vakantie gaan? Of plan je liever zelf je reis?

2 opmerkingen:

 1. Wauw super gaaf! Het zou wel echt iets voor mij zijn.
  Ik beleef erg veel plezier aan alles uitzoeken en dus de voorpret. Zo goedkoop mogelijk icm bijv. Groupon dingen doen en leuke hotels voor weinig.

  Maar het niet weten hoe of wat is eigenlijk ook wel een keer super leuk.
  Ben benieuwd hoe het voor jullie uitpakt, lees er graag tegen die tijd over terug!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook heel benieuwd. Het lijkt me erg leuk om op Schiphol aan te komen en echt geen idee te hebben waar je heen gaat. Op de bestemming zelf pas bedenken wat je gaat doen is veel spontaner dan het plannen, ik ben benieuwd!

   Verwijderen