25 februari 2015

BRCA1gen: verplicht zes weken niks doen

Hoe doe je dat? Niks? Voor mij is niks doen soms best lastig. Ik heb een drukke baan ondanks dat ik maar twintig uur in de week werk. Op mijn vrije dag ben ik altijd druk. Meestal met van alles en nog wat en vliegt de dag voorbij. In verband met mijn laatste operatie in mijn borstamputatietraject, moet ik nu verplicht zes weken niks doen. Ik mag niet fietsen, ik mag niet tillen ook mag ik mijn armen niet boven mijn hoofd bewegen. Best lastig aangezien deze handeling nogal vaak terug komt in het dagelijkse leven. Zoiets simpels als je haar wassen of iets uit een keukenkastje pakken. Maar hoe kom ik die zes weken door?

Het lijkt wel of mijn generatie altijd super druk is. We moeten een leuke carrière hebben, een mooi koophuis en een paar keer per jaar een mooie reis maken. Mijn keuze van vorig jaar om mijn borsten preventief te laten verwijderen heeft me even met beide benen op de grond gezet. Ik moet NIKS. Maar gelukkig mag en kan ik veel. Het klinkt cliché en is het misschien ook maar ik geniet echt van de kleine dingen.

Maar zes weken niks doen daar zie ik wel tegenop. Vorig jaar kon het me allemaal weinig schelen, ik was druk bezig met me voor te bereiden op de komende operatie en kon totaal niet overzien wat me zou gaan overkomen. Deze keer is anders en ik ben goed voorbereid op de narcose en de rest van wat komen gaat. De periode daarna ben ik vrij van mijn werk en verwacht ik met twee weken weer enigszins in het land der levenden te zijn.

Ik hoop me te kunnen gaan vermaken met Netflix, eindelijk die boeken lezen die liggen te verstoffen, vriendinnen op bezoek, wandelen en nog meer wandelen en verder kom ik niet. Ik ben nu een week vrij voordat het zo ver is. Ik wilde mijn huis gaan ontzooien maar ik lig al drie dagen NIKS te doen op de bank. Blijkbaar kan ik het wel maar niet op het juiste moment. Ik moet mezelf maar eens een schop onder mijn kont geven en die vier dozen in de woonkamer die me aanstaren gaan opruimen en veel weggooien. Wat moet ik met bonnetjes uit 2013? En kabels die geen apparaat meer hebben om op aan te sluiten. Weg ermee, ik heb nog minder dan een week!

Wat doe jij op een vrije dag als niks moet en alles mag?

8 opmerkingen:

 1. Zes weken is inderdaad wel heel lang... Veel boeken inslaan en films kijken zou ik zeggen! Of misschien schrijven of tekenen? Echt niks-niks doen lijkt me vreselijk....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb van een vriendin wreck this journal gekregen, ken je dat? Ik heb inderdaad ook het kleurboek voor volwassenen liggen maar dat ligt ergens te verstoffen.

   Verwijderen
  2. Nee, dat ken ik niet. Wat is dat, een boek?

   Verwijderen
  3. Ja, dat is een boek dat je volgens mij ook via Bol kunt kopen. Je krijgt er vanalles en nog wat bij om het boek mee te "slopen". De bedoeling is dat het echt je eigen boek wordt.

   Verwijderen
 2. Lijkt me wel lastig als je 6 weken echt niks mag doen.
  Maar je bent er al mee begonnen dus, dat niks doen ;-)
  Is altijd heel anders hè? Niks doen omdat je geen zin hebt of niks doen omdat het gewoon niet mag.
  Succes en sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja is heel anders, nu is het gewoon lekker en straks is het een moetje.

   Verwijderen
 3. Ik heb net een periode van 6 weken rust achter de rug, ivm een schouderprothese.
  Ik heb vooral veel gelezen, gerust, filmpjes gekeken, geïnternet en uiteindelijk ook geprobeerd elke dag te wandelen. Het gaat wel vervelen op den duur. Heel veel succes in dit traject.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Is alles nu helemaal hersteld? Dat is ook mijn plan het wandelen. Anders zit ik ook maar zo binnen aangezien we geen tuin hebben.

   Verwijderen