22 februari 2015

MijnTafel: je eigen miniwinkel


Super blij word ik van initiatieven die vernieuwend zijn zoals mijnTafel. Het concept is overgewaaid vanuit Finland. Bij mijnTafel huur je een tafel waar je spullen kunt verkopen. Het maakt niet uit wat je verkoopt van een oude knuffelbeer tot een flatscreen tv. Het is een winkel waar je niet aanwezig hoeft te zijn voor de verkoop. Het wordt voor je gedaan!

Ook bespaart het geld als je er niet als verkoper komt maar juist om rond te snuffelen op zoek naar leuke accessoires voor in huis of die vintage laarzen die je nergens anders kunt vinden. Veel items zijn te koop voor zachte prijzen.

MijnTafel wil mensen in Nederland de mogelijkheid bieden hun nieuwe, tweedehandse en zelfgemaakte spullen te kopen en verkopen. Een stuk minder stoffig dan de meeste kringloop winkels. Waar ik vaak weg kom met een gevoel van teleurstelling omdat ik het veelal zooi vind en de parels lastig te vinden zijn. Dit is anders bij mijnTafel.


Wat ik zo goed vind aan dit concept is dat je zelf de verkoopprijs bepaalt en je tafel naar eigen smaak in kunt richten. Een miniwinkel in een grote winkel waar van alles en nog wat te koop is. Je huurt in één van de mijnTafel-vestigingen een tafel (al vanaf één week). Wekelijks wordt de volledige opbrengst van de verkochte spullen uitbetaald. Je kunt de verkoop realtime bijhouden via een klantlogin waardoor je dagelijks op de hoogte bent van je saldo bij mijnTafel. Hartstikke leuk toch?


Het grote voordeel vind ik dat je creatief kunt zijn in het aanbieden van je spullen. Je wordt geprikkeld om na te denken welke manier van inrichting het beste je spullen aan de man brengt. Ook vermijd je de frustraties die vaak bij verkoopsites als marktplaats ontstaan doordat mensen hun afspraken niet nakomen. Ik heb meerdere keren meegemaakt dat mensen langs willen komen en vervolgens zonder bericht niet op komen dagen. Bij mijnTafel heb je hier geen last van. Als koper is het leuk om naar een fysieke winkel te kunnen gaan en de spullen uitgebreid te kunnen bekijken. Er is zelfs de mogelijkheid om kleding in pashokjes te passen.


Ik ben wekelijks in één van de vestigingen te vinden en kan ik er uren rondsnuffelen. Inmiddels ook al een aantal leuke spulletjes op de kop getikt voor weinig geld. Waaronder Desigual sneakers (in de winkel 90 euro bij mijnTafel een tientje), bijzondere stenen als accessoire voor in huis en oude snoep blikken ook als accessoire voor in huis.

Spreekt dit concept jou aan?

MijnTafel is te vinden in: Breda, Ede, Eindhoven, Emmen, Groningen, Haren, Meppel, Nijverdal, Sneek, Winterswijk, Zutphen en Zwolle.

Bron foto's: mijnTafel Haren, mijnTafel Groningen, mijnTafel Sneek. Via mijnTafel.

6 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Het is echt heel leuk en het aanbod wisselt wekelijks. Ik kom er in ieder geval graag!

   Verwijderen
 2. Ik zag de winkel pas in Groningen, echt ontzettend leuk initiatief!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben je er ook naar binnen geweest? Ik kan er echt uren rondlopen bij mijnTafel haha.

   Verwijderen
 3. Oh leuk! Dank voor de tip. Meestal zitten dit soort zaken niet onze buurt maar hier zit er dus 1 van in Zutphen...ideaal. Daar ga ik zeker eens kijken.

  BeantwoordenVerwijderen