17 februari 2015

Ik wil zo veel, het dertigers dilemma?


Consuminderen, besparen, budgetteren maar ook lekker leven en genieten. Dit kan voor mij prima samengaan. Levend in de generatie waarbij voor mijn gevoel alles kan en alles mag. Alles vaak ook beter kan en meer mag. Lange en verre reizen, de nieuwste telefoon en gadgets niks is te gek. Laat aan kinderen beginnen want we moeten eerst genieten en carrière maken.

Dit jaar word ik dertig en sta ik nu meer stil bij mijn huidige leven. Het dertigers dilemma wellicht. Inmiddels afgestudeerd met de bijbehorende leuke en uitdagende baan in mijn werkveld. Een appartement hartje centrum, een vaste relatie en twee katten. Beter kan niet toch? Recent een lange droomreis gemaakt naar Azië en over de leuke dingen in het leven niks te klagen. Ook de recente meest heftige keuze uit mijn leven heeft invloed op dit proces. Mijn verhaal staat op een aparte pagina.

Maar toch bekruipt me soms het gevoel, kan het niet even wat (consu)minder? Voor mij is dit blog een uitlaatklep in deze zoektocht. Waarbij ik hoop het antwoord te vinden op wat wil ik? En ondertussen graag mezelf en hopelijk ook anderen inspireer om wat meer onnodige zooi weg te gooien, te besparen, minder te kopen maar ook juist wel genieten van aankopen, reizen, eten etcetera (zaken die geld kosten). Omdat het leven voor mij nou eenmaal beide kanten bevat. De kniepert en de bigspender komen beide terug op mijn blog.

12 opmerkingen:

 1. Welkom in blogland!
  Ik ben benieuwd naar je schrijfsels.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je! Heb ooit eerder geblogd jaaaaren geleden maar het begon weer te kriebelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen en zo herkenbaar! Bedankt voor jouw reactie op mijn blog! Ik ga je volgen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk, een nieuw blog! Jammer alleen dat je nog niet te volgen bent via Bloglovin...?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, nog niet! Wel via blogger. Is bloglovin een aanrader?

   Verwijderen
  2. Ik gebruik het als verwijslijst naar leuke blogs. Heb jou proberen toe te voegen, maar je wordt niet herkend...

   Verwijderen
  3. Ik heb mijn blog op bloglovin gezet. Ik was nog op zoek naar een goede manier voor mensen om me te kunnen volgen. Bij deze! :-).

   Verwijderen
 5. Leuk, een nieuw blog! Jammer alleen dat je nog niet te volgen bent via Bloglovin...?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je mijn blog hebt ontdekt trouwens :-D!!

   Verwijderen
 6. Herkenbaar, ik ben halverwege de 30. Ik heb ook bijna permanent last van het ik wil nog zoveel virus. Een ander huis, een nieuwe baan. En daarnaast wil ik ook gewoon tevreden zijn met weinig. Best lastig al zeg ik het zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, ik wil ook altijd meer of dingen juist heel anders dan ze nu zijn. Het lijkt wel alsof we nooit tevreden zijn. En ook het liefst daarbij besparen en consuminderen en tevreden zijn met wat je hebt. Die balans is best lastig te vinden.

   Verwijderen