18 februari 2015

Hello Fresh review na twee weken

Gister is de derde Hello Fresh box bezorgd. Wij (mijn vriend en ik) maken gebruiken van de box waarmee we vijf dagen vooruit kunnen met het avondeten. In verband met mijn werk wordt de box op dinsdag geleverd.

Hello Fresh is voor ons echt een uitkomst. We hoeven vijf dagen van de week niet na te denken over wat we gaan koken. Onze ervaring is dat we na een lange werkdag geen zin hebben om uitgebreid na te denken, boodschappen te doen en dan nog te gaan koken. Ook werkt het voor ons niet om een weekmenu te bedenken en daar in het weekend boodschappen voor te doen. Vaak gooien we dan alsnog producten weg, doodzonde. Regelmatig kwamen we bij dezelfde gerechten uit en bij het uitproberen van nieuwe gerechten waren we veel geld kwijt vanwege spannende ingrediënten die nog gehaald moesten worden. Uiteindelijk kwamen we elke maand geld te kort op onze gezamenlijke boodschappen rekening en moesten we regelmatig bijspringen van onze privé rekeningen. Niet echt een ideale situatie. Vrienden met positieve ervaringen hebben ons over de streep getrokken om de Hello Fresh Box te gaan proberen.Pluspunten vijf dagen box:

 • Gevarieerd eten.Twee keer vlees, twee keer vegetarisch en één keer vis.
 • Ingrediënten die wij niet snel zouden kopen zoals bataat, kamutbrood, gele biet etc. Waardoor je nieuwe ingrediënten leert kennen en je smaak verbreed.
 • Weinig tot geen verspilling omdat de ingrediënten afgepast op de hoeveelheid personen worden geleverd. 
 • We houden regelmatig eten over wat we invriezen en later kunnen eten. 
 • Je hoeft de deur niet meer uit voor de boodschappen voor het avondeten. 
 • De dozen waarin alles geleverd wordt, kun je bij de volgende bezorging aan de bezorger mee terug geven. Beter voor het milieu en er ontstaat geen dozentroep in huis.
 • Je kunt een box makkelijk pauzeren en elke week switchen tussen de drie en vijf dagen box. 
 • De recepten zijn makkelijk uitvoerbaar en maximaal binnen ongeveer 30 minuten klaar. Vaak duurt het koken veel korter. 
 • De klantenservice is vriendelijk en goed bereikbaar via telefoon of chat. 


Minpunten vijf dagen box:
 • Je moet twee keer een box afnemen voordat je het abonnement kunt opzeggen.
 • Er wordt geen rekening gehouden met eventuele allergieën. Je moet zelf in de gaten houden of er in de box ingrediënten zitten die je niet kunt eten en ervoor zorgen dat je die box pauzeert. 
 • De hoeveelheid mails van Hello Fresh vind ik aan de hoge kant, twee a drie keer per week. Dit ervaar ik al snel als spam. 
 • De hoeveelheid vlees is soms aan de minimale kant. Bijvoorbeeld bij één gerecht een klein stukje kip waar we met twee personen van moeten eten. Ik vind dat er dan minimaal twee stuks kip geleverd moeten worden. 

8 opmerkingen:

 1. Ik zag hier gisteren nog een reclame van voorbij komen, en het lijkt me best leuk! Vooral als je weinig inspiratie hebt om te koken.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad het geeft je veel inspiratie voor nieuwe gerechten en ingrediënten. We eten nu dingen die we nog nooit hadden geproefd. Ook is het gevarieerd en lekker. Het fijnst vind ik nog wel dat het makkelijk is en je nergens over na hoeft te denken. Je hebt gewoon alles in huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb nog een hello fresh cadeau kaart van 20 euro liggen. Kun jij daar misschien iets mee? Ik gebruik het niet en vind het zo zonde. Maak er dan graag iemand blij mee. Gr blogaanmnbeen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Maar dat kan alleen als je nog geen klant bent. Ik krijg nu helaas geen korting meer.

   Verwijderen
 4. Is Hello Fresh ook niet aan de dure kant? Ikzelf heb een abonnement op groenten en fruit, daarvoor betaal ik 8 euro en van de groenten kan ik er samen met kind twee weken van eten. Fruit moet ik bijkopen: meestal zit er in het pakket genoeg voor een week.

  Biovlees, vis en vega toevoegingen koop ik dus zelf erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is 50 euro per week maar ons budget is 80 per week. Welk abonnement heb je? Ben wel nieuwsgierig. Wat ben jij kwijt in een week aangezien je bio en vega eet? Ik was steeds zoveel kwijt aan de weekboodschappen, vandaar onze keuze voor Hello Fresh.

   Verwijderen
 5. Ik zie nu wat je bedoelt met een Hello Fresh box. Handig voor werkende mensen en heel afwisselend lijkt me.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker afwisselend, tot nu toe elke dag iets anders gegeten. Deze week heb ik hem even gepauzeerd en volgende week komt hij weer.

   Verwijderen