20 februari 2015

Besparen op je telefoonrekening

Mijn telefoon heb ik sinds december 2011. Ja, je leest het goed. Mijn eerste smartphone en volgens mij was ik al redelijk laat hiermee. Mijn Samsung Galaxy S2 leeft nog steeds. En daarmee bespaar ik een hoop geld. In die periode met hoesje en duur abonnement gekocht. Maar nu in 2015 is de situatie heel anders.

Hoe ik bespaar op mijn telefoonkosten:

 • Nog steeds mijn oude telefoon in gebruik met een sim only abonnement. 
 • Dit jaar zeg ik mijn sim only abonnement op en neem ik een prepaidkaart. 
 • Ik maak gebruik van WIFI thuis, op het werk en in openbare gelegenheden. Ik hoef niet constant en overal WIFI te hebben. Ik kom nooit aan mijn 500MB per maand, waardoor ik ervoor kies geen WIFI in een abonnement af te sluiten. 
 • Geen dure verzekering afsluiten bij mijn abonnement, ik heb het ooit gedaan maar nooit gebruikt. Dus weer opgezegd en nooit spijt gekregen.
 • Ga je niet op vakantie (vakantiegeld)? Of heb je ook een eindejaarsuitkering? Gebruik dit om de telefoon te kopen die je graag wilt hebben. Of spaar ervoor in plaats van een duur abonnement af te sluiten.
 • Kijk op marktplaats voor een tweedehands telefoon in je woonplaats. Ik zou zelf nooit het risico nemen om een telefoon tweedehands te kopen en deze op te laten sturen.
 • Probeer meerdere jaren met je telefoon te doen, je hoeft niet elk jaar een nieuw model te hebben. Mijn huidige telefoon werkt echt prima al is hij meer dan drie jaar oud. Ik heb hem ook nog nooit geupdate en merk daar niks van. Alle apps werken nog snel.
Kosten
Abonnement Vodafone 60 euro per maand: 720 euro op jaarbasis.
Abonnement Vodafone sim only 16 euro per maand: 192 euro op jaarbasis.
Prepaidkaart 10 euro in twee maanden: 60 euro per jaar.

Besparing
Omsluiten naar simonly: 528 euro op jaarbasis.
Omsluiten naar prepaidkaart per april 2015: 132 euro op jaarbasis.
Totaal: 660 euro bespaard.

11 opmerkingen:

 1. Goed stukje! helpt me weer, over een maand mag ik mijn abonnement weer verlengen. Nou ben ik IT-er en ik app wel veel en bel regelmatig mijn moeder (ik heb de afspraak dat als ze me wilt spreken ze hem over laat gaan en ik haar terug bel, heb geen vast nummer en zo jaag ik haar niet op dure kosten)
  Liefst zou ik een nieuw toestel willen, maar het is niet nodig.
  Mijn Samsung Galaxy S4 werkt nog prima. Dus volgende maand maar omzetten naar Sim Only.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad je S4 zal vast nog een poos mee gaan. Mijn S2 doet het echt nog prima en is nog even snel als toen ik hem net kreeg. De batterij is snel leeg maar dat was hij ook binnen een dag toen ik hem net had haha. Tegenwoordig is er echt bijna overal WIFI waardoor je geen extra MB bundel hoeft te nemen. Ik ga het dit jaar met Prepaid proberen. Ik bel weinig en denk geen sim only meer nodig te hebben.

   Verwijderen
  2. Ik heb helaas wel data bodig ivm mij werk. Gelukkig staat daar ook iets tegenover.
   Snelle lege accu kan nog wel eens verholpen worden door hem een harde reset te geven.
   Denk dat je me over de streep, lagere databundel (want idd veel wifi) en ipv onbeperkt bellen vast aantal minuten.

   Verwijderen
 2. Wat een grote besparing is dat zeg! Bedankt voor je tips!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik stond vorig jaar echt op het punt een nieuw abonnement af te sluiten omdat ik een nieuwe telefoon wilde. Heb me op tijd bedacht dat dit echt helemaal niet nodig is als je oude smartphone het nog prima doet. Niemand die er ooit wat van zegt dat ik een telefoon uit de "steentijd" ;-) heb.

   Verwijderen
 3. Ik zou eens moeten kijken wanneer mijn contract afloopt en dan bekijken of ik niet kan besparen met een ander plan...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ieder voor zich natuurlijk :). Dit heeft mij heel wat geld bespaard door goed na te denken of een nieuwe telefoon nodig is.

   Verwijderen
 4. Wij hebben ook sim-only en die gaat in maart over op prepaid.
  Maar de sim only is ook niet duur, 6.50 per maand voor 220 belminuten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is goedkoop inderdaad. Maar het kan nog goedkoper :).

   Verwijderen
 5. Ik heb ook nog een S2, maar helaas met carnaval is hij in de wc beland. Nu doen de onderste toetsen, heen terug en middenknop op de voorkant het niet. Dus moet hem om te wisselen van programma steeds opnieuw opstarten. Ach, alles gaat, maar nu wordt het echt tijd voor een nieuwe. Ik heb trouwens een 8 euro abonnement bij simpel. 200 mb, 10.000 sms en 50 minuten bellen per maand.

  BeantwoordenVerwijderen